Recept

Papillotjes met zalm en mosselen met een groene salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zomers grillen metc Libelle Lekker Chef Natalie.

Natalie tipt!

“Als je de papillot in de oven gaart, kun je ook bakpapier in plaats van aluminiumfolie gebruiken. Op de BBQ moet je wel aluminiumfolie of een speciaal aluminium bakje gebruiken, want bakpapier kan vuur vatten.”

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen 2 keer grondig onder stromend water en gooi kapotte exemplaren weg. Maak de venkel schoon en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes. Hak het citroengras samen met de dille heel fijn.

  2. 2

    Leg telkens 2 vellen aluminiumfolie gekruist op elkaar om een mooi bakje te vormen en besprenkel die met olijfolie. Leg er een bodempje venkel in, leg er een half stuk zalm en enkele mosselschelpen op en bestrooi ze met de gesnipperde dille en het citroengras. Verkruimel er een beetje van het visbouillonblokje over en giet er een beetje witte wijn bij. Sluit de papillotten goed en gaar ze 12 à 15 minuten op de plancha of BBQ.

  3. 3

    Maak intussen de salade. Spoel de komkommer en de courgette en snij ze met een mandoline in dunne plakjes. Snipper de bieslook. Spoel de kropsla en zwier ze droog. Meng de sla met de komkommer- en courgetteplakjes en de gesnipperde bieslook. Besprenkel de salade met wittewijnazijn en olijfolie en kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Werk de papillotten af met de extra dille en serveer ze met de groene salade en het stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Papillotjes met zalm en mosselen met een groene salade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!