Recept

Zomerse kipcurry met gegrilde ananas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker zelfgemaakt! Snelle kipcurry van Libelle Lekker Chef Natalie.

Natalie tipt!

“Bind de saus optioneel met maïszetmeel. Roer 1 eetlepel maïszetmeel los in een bodempje water en voeg het mengsel toe aan de saus. Laat de saus dan nog een minuut sudderen op een zacht vuur.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de plancha op een zachte stand (of de BBQ op indirect vuur) en bak de drumsticks rondom gaar en krokant. Draai ze regelmatig om. Reken op ± 30 minuten gaartijd op een zacht vuur.

  2. 2

    Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en laat hem uitlekken. Verhit arachideolie in een wok en roerbak de rijst samen met de bloemkoolrijst. Breng hem op smaak met peper, zout en de gesnipperde munt.

  3. 3

    Maak de kerriesaus. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit arachideolie in een steelpannetje en fruit er de sjalot, de gember en de knoflook in. Voeg de kurkuma en het kerriepoeder toe en roer tot de geuren vrijkomen. Blus met de bouillon en laat het vocht even inkoken, voeg dan de room toe en laat de saus 10 minuten op een zacht vuur indikken.

  4. 4

    Maak de laatste 10 minuten van de baktijd van de kip ruimte op de plancha. Maak de ananas schoon en snij hem in stukken. Gril de stukken krokant op de plancha.

  5. 5

    Serveer de kippendrumsticks met de gegrilde ananas, de rijst en de kerriesaus. Werk het gerecht af met een takje peterselie of koriander naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zomerse kipcurry met gegrilde ananas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!