Recept

Flensjes met vanille-ijs, gegrilde nectarines en frambozencoulis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze zomerse pannenkoeken van Libelle Lekker Chef Natalie zijn een achte allemansvriend.

Natalie tipt!

“Haal voor een fluweelzacht resultaat de frambozencoulis nog door een zeefje en duw met de bolle kant van een lepel alle pitjes eruit.”

bereiding
  1. 1

    Maak het flensjesbeslag. Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker en het snuifje zout toe. Maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in. Voeg de gesmolten boter toe en voeg er in een straaltje ook de melk aan toe. Klop tot een glad beslag. Zet het beslag 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Mix de frambozen met het appelsap en de poedersuiker tot een coulis.

  3. 3

    Verhit een beetje boter of olie in een pannenkoekenpan en bak er dunne flensjes in van het beslag.

  4. 4

    Spoel de nectarines, snij ze in partjes en bestrijk ze met de plantaardige olie. Gril ze rondom op de plancha.

  5. 5

    Serveer de flensjes met de gegrilde nectarines en werk ze af met een bolletje vanille-ijs en een lepel frambozencoulis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Flensjes met vanille-ijs, gegrilde nectarines en frambozencoulis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!