Recept

Griekse rijst met spekfakkels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pastagerecht vol zomerse smaken van Libelle Lekker Chef Natalie. Een echte zomertopper!

Werk de orzo eventueel nog af met verse munt.

Natalie tipt!

“Griekse pasta combineert heerlijk met bladpeterselie en munt, maar ook met jonge spinazieblaadjes. Het is een leuke manier om spinazie eens rauw te gebruiken in plaats van de blaadjes te stoven.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water.

  2. 2

    Maak de aubergine en de paprika’s schoon en snij ze in kleine blokjes. Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Doe de aubergine en de paprika’s samen met de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze rijkelijk met olijfolie, peper, zout en de gedroogde kruiden en bak ze 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Meng alle ingrediënten voor de pestodressing.

  4. 4

    Spoel en droog de spinazie en snipper de blaadjes fijn. Giet de pasta af en meng er de gesnipperde spinazie en de geroosterde groenten onder.

  5. 5

    Verhit de plancha, grillpan of BBQ en bak de spekfakkels rondom krokant. Serveer de Griekse pasta met de spekfakkels en de dressing. Werk de dressing optioneel af met een lepeltje extra pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Griekse rijst met spekfakkels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!