Chipolataworstjes met jonge harissawortelen en krieltjes
bereiding
-
1
Schraap de wortelen schoon, laat er nog een beetje loof aan en blancheer ze kort in lichtgezouten water. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Boen de krieltjes schoon en kook ze 10 minuten in lichtgezouten water. Ook die hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet ze af en laat ze uitdampen.
-
2
Maak de dip. Hak de augurkjes fijn. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt, de tomatenpuree en de fijngehakte augurkjes. Kruid de dip met peper en zout.
-
3
Pel en pers de knoflook. Meng de harissa met de knoflook, het citroensap, de honing en een likje olijfolie. Kruid het harissamengsel met een beetje peper en zout en hussel het onder de jonge wortelen.
-
4
Verhit olijfolie op de plancha of grillplaat en bak de chipolataworstjes rondom krokant. Voeg de krieltjes en de harissaworteltjes toen en gril ze rondom. Serveer de worstjes met de harissawortelen, de krieltjes en de dip en werk het gerecht af met de salie.