Recept

Pad thai met krokant gebakken gyoza

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pad thai met krokant gebakken gyoza

Een vegetarisch vakantiegerecht van Libelle Lekker Chef Natalie. Pad thai is ideaal om groenterestjes weg te werken op het einde van een weekje vakantie. Lekker met een sausje naar keuze zoals sriracha of zoetzure saus.

Natalie tipt!

“Gyoza zijn heerlijke Japanse dumplings die bij ons thuis bij de apero goed scoren. Hoog tijd om er ook eens een waardig hoofdgerecht mee te maken. Je kunt ze vers maken, maar ik koop ze liever kant-en-klaar. Koop verschillende soorten, veggie, met kip en met gehakt en maak zo een eigen buffetje. Gyoza kun je krokant bakken, maar je kunt ze ook stomen in een stoommandje of bakken in de airfryer.”

bereiding
  1. 1

    Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Voeg eventueel al een koffielepel sesamolie toe om kleven te voorkomen.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Schil en rasp de gember. Spoel de courgette en snij ze in blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Verhit arachideolie in een wok en roerbak de sjalot, de knoflook, de gember, het witte gedeelte van de lente-ui en de courgetteblokjes. Wok ze 1 minuut en voeg dan de uitgelekte noedels toe.

  3. 3

    Pers het sap uit 1 limoen. Snij de andere limoen in partjes. Klop de eieren los met de vissaus, de sojasaus, de rietsuiker en het limoensap. Maak een beetje plaats in de wokpan en schenk er de eieren bij. Roer tot een roerei en schep daarna om met de rest van de wok. Voeg ten slotte de sojascheuten toe en schep goed om tot alle ingrediënten gaar zijn.

  4. 4

    Verhit een bodempje arachideolie en bak de veggie gyoza volgens de aanwijzingen op de verpakking krokant in de pan.

  5. 5

    Stort de pad thai in een kom en werk hem af met de krokant gebakken gyoza, het groen van de lente-ui, de koriander, de partjes limoen en de pindanootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pad thai met krokant gebakken gyoza

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!