Pad thai met krokant gebakken gyoza
bereiding
-
1
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Voeg eventueel al een koffielepel sesamolie toe om kleven te voorkomen.
-
2
Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Schil en rasp de gember. Spoel de courgette en snij ze in blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Verhit arachideolie in een wok en roerbak de sjalot, de knoflook, de gember, het witte gedeelte van de lente-ui en de courgetteblokjes. Wok ze 1 minuut en voeg dan de uitgelekte noedels toe.
-
3
Pers het sap uit 1 limoen. Snij de andere limoen in partjes. Klop de eieren los met de vissaus, de sojasaus, de rietsuiker en het limoensap. Maak een beetje plaats in de wokpan en schenk er de eieren bij. Roer tot een roerei en schep daarna om met de rest van de wok. Voeg ten slotte de sojascheuten toe en schep goed om tot alle ingrediënten gaar zijn.
-
4
Verhit een bodempje arachideolie en bak de veggie gyoza volgens de aanwijzingen op de verpakking krokant in de pan.
-
5
Stort de pad thai in een kom en werk hem af met de krokant gebakken gyoza, het groen van de lente-ui, de koriander, de partjes limoen en de pindanootjes.