Recept

Flatbread met garnaalspiesjes, maïs-mangosalsa en aioli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Supersnel aan tafel met dit op-en-top zomerse gerecht van Libelle Lekker Chef Natalie.

Natalie tipt!

“Liever veggie? Dit supersnelle zomerse gerechtje is ook lekker met verbrokkelde feta in plaats van scampi’s.”

bereiding
  1. 1

    Verhit de BBQ of plancha. Rooster de maïskolven 15 minuten op de barbecue en bestrijk ze met olijfolie. Draai de kolfjes regelmatig om zodat alle kanten mooi gekleurd en gegrild zijn. Laat ze even afkoelen en snij met een scherp mes de korrels van de kolf.

  2. 2

    Maak de chilipeper en de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Hak de koriander en de munt grof. Spoel en halveer de tomaten. Verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. Schil de mango’s, snij rondom de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng de maïs met de tomaten, de mango, de lente-ui, de chilipeper en de fijngesnipperde koriander en munt. Lepel er een beetje olijfolie, limoensap, peper en zout onder.

  3. 3

    Prik de wokgarnalen op spiesjes en gril ze in enkele minuten rondom krokant op een plancha of grill. Verwarm ook het flatbread mee op de plancha.

  4. 4

    Bestrijk de flatbreads met aioli en beleg ze met de spiesjes en de maïs-mangosalsa. Geef er eventueel nog extra aioli bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Flatbread met garnaalspiesjes, maïs-mangosalsa en aioli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!