Gegrilde ananas met gekaramelliseerde honing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde ananas met gekaramelliseerde honing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk dessert met gegrilde ananas. 

bereiding
  1. 1

    Schil de ananas en snij 'm in schijven. Smelt wat boter in een pannetje. Doe er de ananas bij, en giet de honing over de ananas. Bak goudbruin.

  2. 2

    Zet het vuur zachter en voeg de rum toe. Flambeer de ananas (vergeet niet de dampkap af te zetten), zodat de alcohol verdwijnt.

  3. 3

    Rooster kort de amandelschilfers in een pannetje zonder vetstof, tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op keukenpapier.

  4. 4

    Werk de ananas af met de geroosterde amandelschilfers en 'n takje tijm (en eventueel een bolletje ijs).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de ananas en snij 'm in schijven. Smelt wat boter in een pannetje. Doe er de ananas bij, en giet de honing over de ananas. Bak goudbruin.

  2. 2

    Zet het vuur zachter en voeg de rum toe. Flambeer de ananas (vergeet niet de dampkap af te zetten), zodat de alcohol verdwijnt.

  3. 3

    Rooster kort de amandelschilfers in een pannetje zonder vetstof, tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op keukenpapier.

  4. 4

    Werk de ananas af met de geroosterde amandelschilfers en 'n takje tijm (en eventueel een bolletje ijs).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.