Meest recente artikelen

Gezonde ijsjes in 1, 2, 3

Cool!

Gezonde ijsjes in 1, 2, 3 Artikel

Elke dag genieten van een heerlijk ijsje? Het kan! Deze gezonde ijsjes maak je bovendien makkelijk zelf. Dat wordt 100% genieten!

1 Nicecream

Het makkelijkste ijs dat je zelf kunt maken, is waarschijnlijk nicecream. Bovendien is het ook extra gezond. Alles wat je ervoor nodig hebt, is een blender en wat diepgevroren fruit. Even mixen, klaar!

Save

2 Gezonde waterijsjes

Lekker fris én lief voor je lijn! Vul ijslollyvormpjes met fruitsap of homemade icetea, en doe er vervolgens eventueel nog wat stukjes fruit in. Laat ze enkele uren bevriezen en voilà. Supermakkelijk en superlekker.

3 Mini-ijsjes voor maximaal genieten

Wil je toch echt voor een full option gaan, maak je favoriete ijsje dan gewoon wat kleiner. Zo kun je 100% genieten en tóch op je lijn letten. Alleen opletten dat je er geen drie na elkaar eet!

4 Ga voor sorbet of granité in plaats van roomijs

Sorbet en granité bestaan uit vruchtenpuree en suiker. Bij roomijs komen daar ook nog eieren, room en meer suiker bij. Wat de calorieën betreft, is onze keuze dus snel gemaakt. Sorbet en granité vallen bovendien ook minder zwaar dan roomijs en zijn daarom beter geschikt voor na de maaltijd, of als verfrissend tussendoortje.

5 Laat het koekje weg

Wist je dat er in een ijshoorntje of -wafeltje al gauw 120 kcal zitten? Ter vergelijking: 1 bolletje ijs bevat zo’n 149 kcal, 1 bol sorbet zo’n 179 kcal. Een koekje erbij is lekker, maar is het echt nodig? Wij laten het liever weg of vervangen het door extra fruit.

 

6 Yoghurtijs

Griekse yoghurt smaakt lekker vol en romig, en is best mager. Ideaal als basis voor een ijsje of andere desserts. Wees alleen niet te gul met suiker: door de yoghurt met lekker zoet fruit te combineren, vermijd je ook hier overtollige calorieën.

7 Citroenijs, alsjeblieft!

Citroen en melk gaan niet goed samen: de citroen doet melk kabbelen. Daarom wordt citroenijs op basis van water gemaakt – en zo bespaar je meteen heel wat calorieën.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen