Zó maak je het perfecte sausje bij je croque: 5x inspiratie
Voor nog meer smaak
Een lekker sausje bij je croque maakt het verschil. Op zoek naar inspiratie? Deze vijf smakelijke sauzen passen perfect bij jouw favoriete croques of tosti’s.
Dat croques altijd een goed idee zijn, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar wat je krokant gegrilde en rijkelijk belegde croque nóg beter maakt, is een sausje dat er perfect bij past. Pittig, romig of kruidig, voor je klassieker met ham en kaas, je toptosti met vis of je crunchy creatie vol mediterrane smaken: vijf inspirerende combinaties.
Welk sausje past bij je croque?
Het geheim van een geslaagde croque zit niet alleen in brood en beleg, maar ook in de saus. Denk aan een kruidige mayo, frisse pesto of romige bechamel. Welk sausje je bij, op of in je croque serveert, hangt uiteraard af van de andere ingrediënten. Je maakt deze vijf makkelijk zelf, of je koopt ze gewoon kant-en-klaar als het snel moet gaan.
- Kruidige mayonaise: voor pit en karakter
In plaats van doosnee mayonaise kun je ook voor een kruidige variant gaan. Denk aan mierikswortelcrème, dragonmayonaise of aioli. Deze sauzen zijn ideaal bij croques met gerookte zalm, rosbief, pulled pork, gegrilde groenten of tussen je tuna melt. De pittige toets geeft net dat tikkeltje extra aan ingrediënten die minder fel doorsmaken. - Pesto van verse kruiden: fris en aromatisch
Zelfgemaakte pesto met basilicum, koriander, rucola of zelfs broccoli geeft je croque een frisse groene toets. Heerlijk bij vegetarische croques, een tosti caprese of croque geitenkaas, maar bijvoorbeeld ook bij een kiptosti. - Tapenade: mediterraans en intens
Een tapenade van bijvoorbeeld olijven, zongedroogde tomaatjes, ansjovis of pakweg champignons zorgt voor meer diepte. Ideaal om de smaak van geroosterde groenten of gegrilde kip interessanter te maken, op een croque zonder kaas of net als smaakvol tegengewicht voor feta. - Homemade ketchup… of andalouse
Nog beter dan ketchup? Homemade ketchup! Of maak eens een tomatenchutney, of kies voor andalouse voor een pittige twist. Deze sausjes zijn top bij de klassiekere croque – met kaas en ham, spek of ander vlees. - Bechamelsaus: romig en retro
Dé saus voor wie houdt van de klassieke Franse keuken. De authentieke croque-monsieur wordt geheel volgens de regels overgoten met een laagje bechamel en bestrooid met geraspte kaas. Super bij een luxueuze croque met truffel(kaas), met champignons of elke variant op ham en kaas.
12x croque met saus
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!