Recept

Croque met pesto en mortadella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele croque!

Leg de plakjes tomaat eerst even op keukenpapier en dep ze droog voor je ze in de croque stopt. Zo voorkom je dat de croque van binnen te nat wordt.

bereiding
  1. 1

    Spoel de tomaten en snij ze in dunne plakjes. Leg 4 plakjes apart. Besmeer de sneetjes brood aan één kant met de pesto. Bestrooi 4 sneetjes aan de bestreken kant met wat parmezaan. Beleg verder met mortadella, tomaat en wat rucola. Leg er de andere sneetjes brood op, met de bestreken kant naar binnen. Druk ze lichtjes aan.

  2. 2

    Bestrijk de buitenkant van de croques met olijfolie, leg op elke croque een plakje tomaat en bestrooi met extra parmezaan.

  3. 3

    Verwarm de airfryer indien nodig voor op 180°C. Bak de croques in twee keer (de met kaas bestrooide kant naar boven), 6 à 8 minuten per keer, tot ze goudbruin en krokant zijn.

  4. 4

    Serveer ze warm, eventueel met extra rucola of een frisse salade en extra pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Croque met pesto en mortadella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!