Kruidige tomatenchutney
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kruidige tomatenchutney

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bij een stukje oude kaas.

bereiding
  1. 1

    Spoel de tomaten, verwijder de kroontjes en de steelaanzet en snij de tomaten in grove stukken. Schil de appel, snij in 4, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Maak het pepertje schoon en snipper het fijn zonder de zaadjes. Pel en snipper de ui.

  2. 2

    Meng alle ingrediënten, behalve het citroensap en de rozemarijn, en breng aan de kook. Laat de chutney 15 minuten sudderen op een vrij hoog vuur. Voeg het citroensap en de rozemarijn toe en laat nog 30 minuten inkoken.

  3. 3

    Kook de glazen potten af en laat ze omgekeerd uitlekken en drogen op een schone theedoek. Vul de potten met de chutney en sluit hermetisch af.  Tip! Heerlijk bij kaas en koud vlees.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de tomaten, verwijder de kroontjes en de steelaanzet en snij de tomaten in grove stukken. Schil de appel, snij in 4, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Maak het pepertje schoon en snipper het fijn zonder de zaadjes. Pel en snipper de ui.

  2. 2

    Meng alle ingrediënten, behalve het citroensap en de rozemarijn, en breng aan de kook. Laat de chutney 15 minuten sudderen op een vrij hoog vuur. Voeg het citroensap en de rozemarijn toe en laat nog 30 minuten inkoken.

  3. 3

    Kook de glazen potten af en laat ze omgekeerd uitlekken en drogen op een schone theedoek. Vul de potten met de chutney en sluit hermetisch af.  Tip! Heerlijk bij kaas en koud vlees.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.