Recept

Minicroques met tapenade van champignons, fenegriekkaas en uienchutney

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Maak er een kindvriendelijke croque van en steek met behulp van een koekjesvormpje leuke sterretjes uit de sneetjes brood. Gebruik hiervoor een hoog koekjesvormpje of doe de sneetjes kaas en brood apart.” 

bereiding
  1. 1

    Maak de chutney. Pel de rode uien en snij ze in ringen. Fruit de uiringen in boter op een zacht vuur, bestrooi met de kandijsuiker en schep goed om tot de suiker licht begint te karamelliseren. Blus met de porto en laat het vocht verdampen. Voeg een flinke scheut rodewijnazijn, de laurier en de steranijs toe en schep goed om. Laat op een zacht vuur 15 tot 20 minuten inkoken tot chutney.

  2. 2

    Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes. Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot in boter. Voeg de champignons toe en roerbak ze krokant. Snij de olijven in kleine stukjes. Mix de champignons met de pijnboompitten, de krulpeterselie en de olijven tot tapenade. Breng op smaak met een druppeltje truffelolie, citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Beleg 5 sneetjes brood met een plakje kaas, een lepel tapenade en een tweede plakje kaas en eindig met het tweede sneetje brood. Bestrijk de buitenkant van de croques met boter en bak ze goudbruin en krokant. Snij ze in driehoekjes en serveer ze met de uienchutney.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minicroques met tapenade van champignons, fenegriekkaas en uienchutney

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!