Meest recente artikelen

Belgisch met een Spaanse touch: zo maak je zelf andalousesaus

How to

Belgisch met een Spaanse touch: zo maak je zelf andalousesaus Artikel

Ben je op zoek naar de allerbeste andalouse voor je frietjes? Perfect! Met ons recept kun je namelijk zelf een verrukkelijke andalousesaus klaarmaken.

Probeerde je het buitenland ooit al eens andalousesaus bij je frietjes te bestellen? Grote kans dat ze het niet eens kennen want de saus is 100% Belgisch. De licht pikante saus werd midden vorige eeuw immers uitgevonden door een Belgisch bedrijf. Daarnaast zit er ook een Spaans tintje aan de creatie. Ze werd namelijk geïnspireerd op de tomaat-paprikasaus die je in Spanje bij patatas bravas krijgt geserveerd. De typische koude soep gazpacho was nog een inspiratiebron voor de bedenker van de 'sauce andalouse'.

Andalouse

De ingrediënten zijn dan ook op en top Andalusisch: naast mayonaise gaan er tomaten, paprika en een flinke snuif Spaanse peper in. Andalousesaus is natuurlijk heerlijk bij frietjes of de barbecue maar ook belegde broodjes of hamburgers worden er beter van.

Het ultieme recept voor andalousesaus

Ons recept komt van Dominique Persoone. De chef mengt er ook fijngesneden augurkjes onder en gebruikt de huisgemaakte saus tussen zijn luxe hamburgers van de barbecue. Hij vertrekt van kant-en-klare mayonaise maar die kun je natuurlijk ook zelf maken. Je kunt tevens andere, al dan niet pikante, kruiden en specerijen toevoegen – zoals currypasta of harissa. Zo kun je uitpakken met een originele 'andalouse maison'.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen