Recept

Aioli (knoflooksaus)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze van oorsprong Catalaanse knoflooksaus is onmisbaar bij patatas bravas, inktvisringen of andere tapas. Ook in het zuiden van Frankrijk komt het sausje vaak op tafel.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de knoflook en plet 'm fijn.

  2. 2

    Meng de knoflook met wat zout en roer er de eierdooiers door.

  3. 3

    Voeg druppelsgewijs de helft van de olie toe onder voortdurend roeren. Voeg vervolgens het (lauwe) water en de azijn toe. Voeg daarna de rest van de olie zeer langzaam toe en blijf roeren.

  4. 4

    Breng op smaak met zout, citroensap en cayennepeper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aioli (knoflooksaus)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!