Meest recente artikelen

7 tips voor een frisse lentepasta

Pasta primavera

7 tips voor een frisse lentepasta Artikel

Met niet meer dan vijf ingrediënten maak je dit voorjaar de lekkerste pasta’s. Wij verzamelden alvast enkele tips en de lekkerste recepten voor perfecte frisse lentepasta!

1 Koop kraakverse lentegroenten

In de lente zijn groenten als asperges, doperwten, tuinbonen, spinazie, radijsjes, bloemkool en rucola volop verkrijgbaar. Kies voor kleine exemplaren, want die zitten bomvol smaak.

2 Blancheer de groenten kort

Kook die heerlijke groenten niet helemaal plat. Kook ze heel kort en koel ze meteen af onder koud water. Zo behouden ze hun frisse kleur en knapperige structuur.

3 Ga voor lichte sauzen

Lente vraagt om frisheid. Maak in plaats van die copieuze winterse kaas-, bolognese- of roomsaus lichte sauzen op basis van citroen, ricotta, parmezaan, olijfolie, pesto of kruiden.

4 Kies de juiste pasta

Lange pasta is ideaal voor lichte sauzen op basis van olie. Kortere pastasoorten houden dan weer goed een smeuïge textuur vast en zijn ideaal voor pastasalades met veel 'kleine' groenten zoals erwtjes, tuinbonen en gepofte tomaatjes.

5 Voeg verse kruiden toe

Naast basilicum zijn krulpeterselie, munt, bieslook en dille de perfecte lentekruiden om je pastagerecht een frisse toets te geven. Bovendien hoef je minder peper en zout te gebruiken als je verse kruiden toevoegt. Kies ook eens voor typische jonge lenteblaadjes zoals postelein, rucola en waterkers.

6 Kies het juiste moment

Niet elk kruid verwerk je op hetzelfde moment in je gerecht. Zo voeg je harde kruiden zoals tijm, rozemarijn en laurier het best toe bij het aanstoven van je groenten, omdat ze dan optimaal smaak kunnen afgeven. Zachte kruiden voeg je dan weer op het einde van het koken toe of als afwerking, zo behouden ze hun frisse smaak en geur. Gooi de steeltjes zeker niet weg, daar kun je een subtiele kruidenolie mee maken.

7 Werk af met een verfrissende toets

Geraspte citroenschil en citroensap zijn altijd een meerwaarde bij een frisse pasta. Eetbare bloemen en jonge scheutjes uit de gespecialiseerde (bio)markt kunnen voor een knapperige toets zorgen. Last but not least: met je zelfgemaakte kruidenolie geef je jouw pasta nog méér smaak.

Aan de slag met de lekkerste recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen