Meest recente artikelen

Lente, dat is genieten van radijsjes!

Pittig en krokant

  • Deel dit artikel:
Lente, dat is genieten van radijsjes! Artikel

Om instant vrolijk van te worden: bosjes blozende radijzen. En al helemaal als je ze verwerkt in deze originele gerechtjes!

Enkele weetjes over radijsjes

  • Ze stimuleren de spijsvertering en zuiveren de nieren.
  • Ze zijn rijk aan vitamine C en vitaminen B2 en B6.
  • Ze bevatten een flinke hoeveelheid ijzer.
  • Radijsjes smaken iets minder pittig als je ze schilt. Dan ben je wel hun mooie kleurtje kwijt, natuurlijk.

Koop ze op hun best

  • Ga voor frisgroen loof zonder dorre bladeren. Kies voor volledig roze radijzen. Als ze nog te wit zijn, zijn ze niet rijp genoeg.
  • Je moet de radijsjes zacht kunnen induwen en ze moeten een beetje terugveren.
  • Is het busseltje radijsjes in je koelkast toch niet meer zo vers? Leg ze in ijskoud water. Zo krijgen ze hun vorm en frisheid terug.
  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Dip van radijzen

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Radijzensoep met knoflookcroutons

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Radijsjesquiche met loofpesto

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gepekelde radijzen

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Geroosterde radijzen met spek en risotto

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Radijzenkoekjes met zure room

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Radijzentoast met avocadohummus

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.