Meest recente artikelen

Lente, dat is genieten van radijsjes!

Pittig en krokant

Lente, dat is genieten van radijsjes! Artikel

Om instant vrolijk van te worden: bosjes blozende radijzen. En al helemaal als je ze verwerkt in deze originele gerechtjes!

Enkele weetjes over radijsjes

  • Ze stimuleren de spijsvertering en zuiveren de nieren.
  • Ze zijn rijk aan vitamine C en vitaminen B2 en B6.
  • Ze bevatten een flinke hoeveelheid ijzer.
  • Radijsjes smaken iets minder pittig als je ze schilt. Dan ben je wel hun mooie kleurtje kwijt, natuurlijk.

Koop ze op hun best

  • Ga voor frisgroen loof zonder dorre bladeren. Kies voor volledig roze radijzen. Als ze nog te wit zijn, zijn ze niet rijp genoeg.
  • Je moet de radijsjes zacht kunnen induwen en ze moeten een beetje terugveren.
  • Is het busseltje radijsjes in je koelkast toch niet meer zo vers? Leg ze in ijskoud water. Zo krijgen ze hun vorm en frisheid terug.
  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen