Recept

Misopasta met kip en edamame

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect om enkel voor jezelf te maken!

Misopasta is een onweerstaanbare smaakbom. Deze traditionele Japanse pasta op basis van gefermenteerde sojabonen koop je in de gespecialiseerde supermarkt, in de biowinkel en in de grotere supermarkten. De kleur van de pasta varieert van wit-beige tot donkerbruin, bijna zwart. Hoe donkerder de pasta, hoe intenser de umamismaak. Gebruik misopasta voor een klassieke Japanse soep, een snelle wok en een dressing of in deze verrassende pasta.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta al dente in gezouten water. Blancheer de edamamebonen een 5-tal minuten in gezouten water.

  2. 2

    Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze in boter goudbruin en gaar. Snij de kip in plakjes.

  3. 3

    Pel de knoflook, snij hem in dunne plakjes en roerbak ze 2 minuten in boter op een middelhoog vuur. Voeg de misopasta en de room toe en roer met een garde tot de miso is opgelost.

  4. 4

    Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Schep de pasta onder de saus en voeg wat kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Kruid de saus met peper.

  5. 5

    Rol de spaghetti mooi op en leg enkele spaghettiroosjes op je bord. Verdeel er de kip en de edamameboontjes over. Snij het wit van de lente-uitjes in ringetjes en het groen in lange sliertjes en werk er het gerecht mee af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Misopasta met kip en edamame

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!