Misopasta met kip en edamame
bereiding
-
1
Kook de pasta al dente in gezouten water. Blancheer de edamamebonen een 5-tal minuten in gezouten water.
-
2
Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze in boter goudbruin en gaar. Snij de kip in plakjes.
-
3
Pel de knoflook, snij hem in dunne plakjes en roerbak ze 2 minuten in boter op een middelhoog vuur. Voeg de misopasta en de room toe en roer met een garde tot de miso is opgelost.
-
4
Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Schep de pasta onder de saus en voeg wat kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Kruid de saus met peper.
-
5
Rol de spaghetti mooi op en leg enkele spaghettiroosjes op je bord. Verdeel er de kip en de edamameboontjes over. Snij het wit van de lente-uitjes in ringetjes en het groen in lange sliertjes en werk er het gerecht mee af.