Recept

Orecchiette met groene asperges en citroensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

3x citroenfris

• Kies voor biocitroenen als je zowel het sap als de schil gebruikt. Veel citroenen hebben namelijk een was-laagje om ze langer houdbaar te maken. In principe is dit laagje eetbaar, maar we raden toch aan om de citroen goed schoon te boenen voor je hem gebruikt. 

• De meeste citroenen uit de winkel zijn nog niet rijp. Bewaar ze daarom op kamertemperatuur in je fruitschaal tot je de schil een beetje kunt induwen met je duim, dan zijn ze op hun sappigst.

• Rasp enkel het gele deel van de citroenschil, het witte deel eronder is te bitter van smaak. 

De asperges maken van deze pasta een echte lentetopper. De citroen zorgt voor een frisse toets.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Blancheer de aspergepunten 5 minuten in gezouten water. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Bak de ui met de knoflook in olijfolie op een zacht vuur glazig. Blus met het sap van de citroen en laat het vocht even inkoken. Giet er al roerend de room bij en kruid de saus met peper en zout.

  3. 3

    Giet de pasta af en meng hem onder de citroensaus. Rasp er nog wat citroenschil over. Snij de aspergepunten in stukken en hussel ze door de pasta.

  4. 4

    Schep de pasta in de borden en werk hem af met de rucola. Druppel er nog wat olijfolie over en serveer met extra partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orecchiette met groene asperges en citroensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!