Verse erwten: het allerlekkerst in deze recepten
Smaakbom in de dop
We eten doperwten doorgaans uit de diepvries, een bokaal of blik. Vers vind je ze immers enkel van mei tot juli. Een echte voorjaarsgroente dus die je bovendien zelf kunt kweken. Zonde om deze kans aan je voorbij te laten gaan: verse erwten zijn immers nog lekkerder. Geef ze een glansrol in deze recepten!
Bij de verse erwten – die geoogst worden voor ze rijp zijn – zijn de suikers nog niet omgezet in zetmeel. Daardoor zijn ze heerlijk zacht en zoet. Bovendien zitten deze peulvruchten vol vezels, vitamines en mineralen. Gelukkig blijven deze grotendeels bewaard bij diepvrieserwtjes.
Deze smaakbommetjes zijn super in gerechten waar ze ten volle kunnen pronken met hun subtiele smaak. Denk aan pasta, salades, een risotto of vergezeld van schaaldieren, een stukje vis of vlees. Ook een soep, puree of dip is extra lekker wanneer je er verse erwten voor gebruikt.
Opgelet: eet je erwtjes zo vers mogelijk maar zeker niet rauw, dan kunnen ze giftig zijn. Door de erwten te koken, stomen of blancheren verdwijnen de giftige stoffen. Bereid ze zo snel mogelijk nadat je ze uit de peul hebt gehaald, zo zijn ze op hun best.
Lees ook…
- De favoriete lentepasta's van Wim Lybaert
- Lente in een jasje: 30 recepten voor springrolls
- Erwtensoep: zo maak je deze klassieker
- 7 redenen waarom iedereen altijd diepvrieserwtjes in huis moet hebben
- 10 tips om lekker te koken voor weinig geld
20x verse erwten op hun best
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.