Recept

Linguine met kokkels en witte wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker van bij ons!

Kokkels zijn het Nederlandse broertje van de Italiaanse vongole. Venusschelpen zijn wat groter, platter en gladder dan de geribbelde kokkels, maar qua smaak is er amper verschil tussen de twee. Kokkels zijn het hele jaar door verkrijgbaar en iets budgetvriendelijker dan venus-schelpen. Ze bevatten wel veel zand, je spoelt ze dus het best twee keer voor je ze bereidt.

bereiding
  1. 1

    Spoel de kokkels tweemaal in gezouten water.

  2. 2

    Kook de linguine al dente in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Pel de knoflook en snipper hem fijn. Snipper de blad-peterselie fijn.

  4. 4

    Giet het water van de kokkels weg. Verhit de olijfolie in een diepe pan en voeg de knoflook en de kokkels toe. Blus ze met de witte wijn, voeg 100 milliliter water toe en zet een deksel op de pan. Laat de kokkels garen tot ze open zijn. Meng er de gedroogde chilivlokken en de bladpeterselie onder.

  5. 5

    Meng de kokkels onder de linguine en serveer meteen. Geef er nog citroen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linguine met kokkels en witte wijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!