Recept

Trofie met gekleurde kerstomaten en ansjovis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte budgettopper!

Trofie is een korte, dunne, gedraaide pasta uit Noord-Italië. Als de pasta vers wordt gemaakt, wordt het deeg in lange, dunne worstjes gerold, dan in stukken gesneden en gedraaid. Deze unieke vorm zorgt ervoor dat een saus op basis van olie zoals pesto of een lichte oliesaus goed aan de pasta blijft kleven. Vroeger werd deze pastasoort trouwens niet altijd van tarwemeel gemaakt, maar vaak ook van kastanjemeel en zelfs van aardappel, net zoals gnocchi. Er bestaat ook een kleinere variant van trofie: trofiette.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn. Spoel en halveer de kerstomaten.

  2. 2

    Bak de ui met de knoflook en de chilipeper glazig in olijfolie. Hou 8 ansjovisfilets apart en snij de rest fijn. Voeg de gesneden ansjovisjes bij de ui en laat ze op een zacht vuur smelten. Voeg de tomaatjes toe, rits er de blaadjes van enkele takjes tijm bij en roerbak een 10-tal minuten.

  3. 3

    Kook intussen de pasta beetgaar in gezouten water. Giet de pasta af, vang het kookvocht op en schep de pasta samen met een beetje van het kookvocht onder de tomaatjes. Kruid de pasta met peper en zout. Schep de pasta in borden en werk hem af met de rest van de takjes tijm en de apart gehouden ansjovisfilets.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Trofie met gekleurde kerstomaten en ansjovis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!