Meest recente artikelen

Dit zijn de populairste recepten voor mosselen

Zo lusten jullie ze het liefst

Dit zijn de populairste recepten voor mosselen Artikel

Elke zomer is het weer ongeduldig uitkijken naar de start van het mosselseizoen. Hoe jullie ze het liefst klaarmaken eens het eindelijk zo ver is? Dit zijn de populairste recepten voor mosselen!

Als je een gerecht zou moeten uitkiezen om ons land te vertegenwoordigen dan maakt moules-frites met mosselsaus grote kans om als winnaar uit de bus te komen. Maar ook veel andere recepten voor mosselen horen bij de populairste gerechten.

Ongeduldige mosselfans grijpen soms al naar goed gevulde en iets vroeger verkrijgbare Franse exemplaren of bouchots van hangcultuur. Belgen eten veelal Zeeuwse mosselen van bodemcultuur. Dat seizoen begint in juli, de exacte startdag hangt af van het lenteweer dat de kwaliteit en het volume van de oogst bepaalt. Daarna wordt het smullen met als hoogtepunt de maand september: vanaf dan zijn de mosselen op hun best. Vanaf april verdwijnen ze weer voor lange tijd.

Naast superlekker en (afhankelijk van het recept) gezond is het gerecht makkelijk én snel. Even schoonmaken en ze kunnen de pot in tot een vijftal minuutjes later alle schelpen open zijn. Je kunt ze natuurlijk op heel veel verschillende manieren bereiden. Dit zijn de populairste recepten voor mosselen die het vaakst door jullie worden klaargemaakt.

Dit zijn de populairste recepten voor mosselen

Deze recepten voor mosselen werden het vaakst bekeken. Misschien zit jouw favoriete recept er wel bij of vind je inspiratie om ze ook eens op een andere manier te serveren. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

1. Dé winnaar: mosselen natuur

Met stip op één: de grote klassieker onder de mosselbereidingen. Want zijn die verse mosseltjes waarop je zo lang hebt moeten wachten niet het lekkerst naturel, in al hun eenvoud? Jullie vinden duidelijk van wel en klikten dit recept veelvuldig aan.

2. Mosselen met lookroom

Witte wijn, look en room maken veel gerechten dat tikkeltje beter, en dat geldt zeker ook voor mosselen. Dat jullie grote liefhebbers zijn van deze bereiding, bevestigt het alleen maar.

3. Mosselen met witte wijn

Wat is er nu lekkerder dan een glaasje witte wijn op een zomers terras? Een bord heerlijke mosselen met witte wijn, natuurlijk. We kunnen jullie geen ongelijk geven: deze veelbeproefde combinatie is een winning team.

4. Thaise mosselen met rode curry

Dat het niet altijd puur Belgisch moet zijn, bewijst dit recept dat mosselen een pittig exotisch tintje geeft. Vakantie op je bord: een hap en je waant je op een paradijselijk Thais eiland.

5. Gegratineerde mosselen

Het hoort bij de zomer zoals mosselen bij friet: lekker lang aperitieven met een hapje erbij. Deze tapa weten velen onder jullie duidelijk te smaken.

6. Mosselen met kruidenboter

We blijven bij de aperohapjes… Bij dit recept krijgen de mosselen een kruidige toets dankzij de kruidenboter. Dat we erbij demonstreren in een video hoe je deze maakt, werd – gezien het succes – duidelijk geapprecieerd.

7. Mosselen op Provençaalse wijze

De mosseltjes gaan opnieuw op vakantie, deze keer naar het zonnige zuiden dankzij de kleine Franse twist. Wat tomaat, ansjovis, rozemarijn en een flinke scheut vin blanc, et voilà!

8. Pittige mosselen

We zagen het al bij de populairste recepten voor scampi’s: jullie houden wel van eten met wat pit… Deze mosselen tonen zich van hun pittigste kant dankzij de chilipeper.

9. Spaghetti met mosselen

Italianen zijn ook gek op mosselen en dus kon een lekkere pasta natuurlijk niet ontbreken in deze lijst van populaire mosselgerechten. Eens wat anders dan met brood of frietjes, toch?

10. Mosselen met venkel en pastis

Toch nog even terug naar de zonnige Méditerranée voor pastis op een terras of: in je bordje mosselen, heerlijk in combinatie met de venkel.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen