Meest recente artikelen

Recepten met mosselen: onze favoriete manieren om ze klaar te maken

De toprecepten

Recepten met mosselen: onze favoriete manieren om ze klaar te maken Artikel

Voor het klaarmaken van mosselen bestaan eindeloos veel recepten. Wat nu echt onze favoriete bereidingswijze is? We vroegen het aan de experts van de Libelle Lekker-redactie.

Van de zuiderse mejillones gratinados à la Charlotte, de klassieke mosselen met witte wijn van Sofie of op z’n Frans met pastis en venkel – zoals Lisa ze graag eet: deze recepten vindt de Libelle Lekker-redactie de absolute top.

Onze favoriete recepten met mosselen

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

recepten met mosselen

Redacteur Charlotte: “Mijn favoriete mosselrecept? Geen twijfel mogelijk: dat moeten mejillones gratinados. Ik doe er trouwens graag nog wat extra koriander bij. Ik maak dit vaak als aperitiefhapje. Het is hét mosselgerecht waarmee je gegarandeerd een goede eerste indruk maakt als chef.”

Redactrice Lisa: “Niets dat zo lekker samengaat als pastis en venkel, dacht ik. Tot ik er mosselen bij deed, zoals in dit recept. Héérlijke combinatie, ook al verwacht je het misschien niet op het eerste zicht.”

Redactrice Manon: “Deze mosselen doen mij denken aan de mosseltjes bij mijn bomma vroeger. Als het feest was, aten wij altijd mosseltjes met kruidenboter. Mijn zus en ik sopten dan met brood tot echt alle saus op was. Heerlijk!”

Redactrice Sofie: “Niks is lekkerder dan mosselen met witte wijn en peterselie! De room en boter laat ik zelf achterwege in het recept (die vervang ik wel door lekkere verse frietjes) maar de peterselie mag niet ontbreken. Heerlijk!”

Redactrice Greetje: “Mijn vader legde altijd mosselen als aperitiefhapje op de barbecue, gewoon natuur (op voorwaarde dat ze groot genoeg zijn en dus niet door de rooster vallen). Dat vond iedereen geweldig lekker en gezellig. Nu hij er niet meer is, zetten we zijn traditie verder. Zo is hij er altijd toch nog een beetje bij.”

Redactrice Sanne: “Ik eet zelf geen mosselen maar mijn vriend (een absolute roomliefhebber) is fan van deze mosselen met selder en room: nog een paar extra teentjes look erbij en hij is in de mosselhemel!”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen