Recept

Mosselen in het zuur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal om te maken met een restje gekookte mosselen!

We geven het recept voor 1 kg mosselen (dat is ongeveer 300 g gekookte mosselen). Dat zijn ongeveer 2 bokalen van 500 ml. Laat de mosselen 1 à 2 dagen trekken voor je de bokalen opent. In de koelkast zijn de mosselen na de dag van bereiding 1 week houdbaar.

bereiding
  1. 1

    Breng het water, azijn, ui, look, laurier, peperbolletjes en mosterdzaad aan de kook. Laat 5 minuten doorkoken en dan wat afkoelen.

  2. 2

    Verdeel wat gekookte en uit de schelp gehaalde mosselen over de bokalen. Overgiet met wat van het azijnmengsel.

  3. 3

    Herhaal deze laagjes 2 à 3 keer. De mosselen moeten helemaal bedekt zijn met azijn.

  4. 4

    Sluit af en laat minstens 24 uur in de koelkast trekken (liefst 2 dagen voor meer smaak). Eet op binnen de week.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mosselen in het zuur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!