Recept

Mosselen in het zuur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal om te maken met een restje gekookte mosselen!

We geven het recept voor 1 kg mosselen (dat is ongeveer 300 g gekookte mosselen). Dat zijn ongeveer 2 bokalen van 500 ml. Laat de mosselen 1 à 2 dagen trekken voor je de bokalen opent. In de koelkast zijn de mosselen na de dag van bereiding 1 week houdbaar.

bereiding
  1. 1

    Breng het water, azijn, ui, look, laurier, peperbolletjes en mosterdzaad aan de kook. Laat 5 minuten doorkoken en dan wat afkoelen.

  2. 2

    Verdeel wat gekookte en uit de schelp gehaalde mosselen over de bokalen. Overgiet met wat van het azijnmengsel.

  3. 3

    Herhaal deze laagjes 2 à 3 keer. De mosselen moeten helemaal bedekt zijn met azijn.

  4. 4

    Sluit af en laat minstens 24 uur in de koelkast trekken (liefst 2 dagen voor meer smaak). Eet op binnen de week.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mosselen in het zuur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!