Recept

Mosselen in een pittige tomatensaus (Moules Marinera)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: "Dit gerechtje is voor mij echte nostalgie. Ik at dit als kind al met mijn ouders in hun favoriete strandbar in Calella de Pallafruguel. De kokkin verklapte haar recept en ik maakte er een beetje mijn versie van: een halve in plaats van volledige bol knoflook, iets subtieler ;)."

bereiding
  1. 1

    Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaten, zonder de zaadjes, in stukken. Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Fruit de ui, knoflook en peterselie in de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe, kruid met peper en zout en laat een kwartiertje zachtjes stoven onder een deksel. Blus met de witte wijn en mix tot een gladde saus.

  3. 3

    Voeg de gespoelde en schoongemaakte mosselen toe en gaar tot alle mosselen open komen. Roer regelmatig om. Serveer met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!