Meest recente artikelen

Mosselsaus maken: klaar in 1-2-3

Lekker eenvoudig!

  • Deel dit artikel:
Mosselsaus maken: klaar in 1-2-3 Artikel

Het mosselseizoen is terug en daar gaan wij met volle teugen van genieten en profiteren, maar hoe maak je eigenlijk die heerlijke mosselsaus? En welke sauzen zijn er nog meer lekker bij mosselen? Nodig je vrienden alvast uit!

De ene heeft liever mosselen natuur, de ander gaat voor mosselen in witte wijn. Hoe dan ook is het leuk om er een heerlijk sausje bij te serveren. Mosselsaus maken is heel eenvoudig. Je hebt er enkel mosterd, mayonaise en een beetje van het kookvocht voor nodig.

Zo maak je mosselsaus

Meng 4 el mayonaise met 1 à 2 kl mosterd (naar smaak) en roer er mosselvocht door tot de gewenste dik. Kruid eventueel af met een beetje peper en zout en voilà, je hebt een heerlijk mosselsausje voor 4 personen!

Warme sauzen bij mosselen

Heb jij liever een warme saus bij je mosselen? Ga dan voor bijvoorbeeld lookroom of mosselen op provençaalse wijze: die sauzen worden na de bereiding over de mosselen gegoten.

De lekkerste mosselgerechten

Het enige dat je nog te doen staat, is een heerlijk mosselgerecht op tafel toveren zodat je de mosselen is die topsaus kan dippen! Hieronder vind je alvast wat inspiratie.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen