Meest recente artikelen

Zo serveer je tapas

Het oog wil ook wat!

Zo serveer je tapas Artikel

Tapas zijn Spaanse voorgerechtjes die je zowel warm al koud kan opdienen. In Spanje kan je ze in de meeste bars krijgen. Bij ons komen ze meer en meer voor... ook als hapje om thuis te eten. Om dan de typische Spaanse sfeer te krijgen, geven we je graag enkele serveertips. 

Wanneer je tapas zelf maakt, serveer je ze best in kommetjes van aardewerk. Deze kommen zullen de tapas die koud moeten blijven, koud houden en diegene die je warm eet, warm houden.

Tapas smaken het lekkerst met een goed glaasje wijn of sherry. Tapa betekent letterlijk 'deksel'. Volgens de legende dekten de Spanjaarden vroeger hun glaasje wijn af met een dekseltje van brood, kaas of ham. Zo konden er geen vliegen of stof in het glas komen. Later werd de term gebruikt voor de Spaanse hapjes. Wij besluiten hieruit dat je geen tapas kan serveren zonder een passend glaasje erbij.

Hou je een echte tapasavond? Maak het hele thema dan compleet. probeer een soort lounge te maken van je tuin, keuken of woonkamer. Plaats een laag tafeltje bij de zetels of stoelen en presenteer daar je tapas op. Je kan ook op de grond gaan zitten op kussens. Lekker gezellig.

Ook de nodige kaarsen maken de avond af.

Inspiratie nodig voor de gerechten? Wat dacht je van deze primeur patatjes in laagjes met tomaat en chorizo? Of patatas brava? Of misschien gefrituurde calamares?

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen