Meest recente artikelen

Hoe kook je witte kool?

't Is niet moeilijk!

Hoe kook je witte kool? Artikel

Een flinke bol witte kool, hoe moet je dat in godsnaam koken? Wel, witte kool koken is kinderspel. In 7 stappen leggen we je uit hoe je de kool perfect kunt garen. Ontdek ook op welke andere manieren je witte kool kunt klaarmaken.

Witte kool koken doe je zo

  1. Verwijder de buitenste groene bladen van de kool.
  2. Snij de voet van de kool af.
  3. Snij de kool eerst middendoor en snij dan elke helft nog eens middendoor, zodat je vier kwartjes hebt.
  4. Snij de kwarten in dunne reepjes.
  5. Breng een kookpot met water aan de kook en voeg wat zout toe.
  6. Voeg de reepjes witte kool toe aan het water en kook de witte kool in 10 à 15 minuten gaar.
  7. Schep de witte kool met een schuimspaan over in een vergiet en laat even uitlekken.

Zo, je witte kool is gekookt, klaar om van te smullen. Je kunt het verwerken in een stoemp, serveren met een heerlijke bechamelsaus en een stukje vlees, toevoegen aan een soepje of een lekkere pasta. De mogelijkheden zijn eindeloos.

https://youtube.com/watch?v=RuiYzy1FUs4%3Fsi%3DjITwfHlcSZF08exj

Andere manieren om witte kool klaar te maken

Witte kool is een veelzijdige groente die op verschillende manieren kan worden bereid om heerlijke gerechten te creëren. Je kunt je witte kool roerbakken met bijvoorbeeld wortel, ui en knoflook. Op deze manier behoudt de kool zijn knapperigheid en smaak. Daarnaast kun je witte kool ook in dunne reepjes snijden en gebruiken in salades of als vulling voor bijvoorbeeld loempia's. Voor een gezonde en lichte maaltijd kun je witte kool ook stomen. Op deze manier blijven de voedingsstoffen behouden en behoudt de kool een lekkere beet.

Een andere creatieve manier om witte kool te bereiden is door het te fermenteren tot zuurkool. Door de kool te laten gisten, ontstaat een unieke smaak die goed past bij verschillende gerechten. Tot slot kun je witte kool ook grillen op de barbecue of in de oven voor een knapperige en smaakvolle toevoeging aan je maaltijd. Er zijn dus heel wat verschillende bereidingswijzen om witte kool volledig tot zijn recht te laten komen, heerlijk!

Welk recept voor witte kool kies jij?

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen