Recept

Witlooflasagne met wittekool, courgette en makreel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Witloof is een typisch herfstingrediënt en doet het dus prima met andere herfsttoppers zoals witte kool. Probeer het met dit topreceptje.

Tip: deze lasagne is koolhydraatarm en dankzij de toevoeging van wittekool en courgette zal je de pastavellen dan ook niet missen. Natuurlijk kun je ook lasagnevellen toevoegen als je zin hebt in pasta.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer het witloof, verwijder de harde kern onderaan en snij de stronkjes overlangs in 4. Snij de wittekool fijn met behulp van een mandoline. Snij lange repen van de courgettes met een dunschiller of mandoline.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olijfolie in een kookpot en fruit de ui en knoflook hierin glazig. Doe de passata en de verse oregano bij de ui en laat rustig sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper, zout en gerookt paprikapoeder. Zet de tomatensaus aan de kant.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een braadpan en bak het witloof goudbruin. Giet er een glas water bij en laat verder garen.

  4. 4

    Maak lagen in een ovenschaal van de groenten met tussen elke laag enkele blaadjes basilicum, plakjes mozzarella en stukken gerookte makreel. Overgiet met de tomatensaus en strooi er de geraspte mozzarella overheen. Zet de schaal 40 minuten in de oven. Werk af met enkele blaadjes vers basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witlooflasagne met wittekool, courgette en makreel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!