Recept

Thaise kipsalade met witte- en rodekool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt: “Geen fan van koriander? Vervang die dan door peterselie of munt. Kippengehakt kan nogal flets van smaak zijn, breng het dus altijd op smaak. Hier gebruik ik sojasaus voor een oosterse toets, maar je kunt het ook op smaak brengen met bijvoorbeeld tabasco.”

Dit recept bevat 442,65 kcal/persoon.

bereiding
  1. 1

    Maak enkele mooie blaadjes van de ijsbergsla los en spoel ze. Maak de kolen, de wortelen en de komkommer schoon. Snipper de wittekool en de rodekool fijn met een mandoline of een scherp mes. Maak met een spiralizer lange sliertjes van de komkommer. Rasp de wortelen. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine ringen.

  2. 2

    Roer alle ingrediënten voor de dressing los. Leg de blaadjes ijsbergsla in een mooie grote kom. Vul met de wittekool, de rodekool, de wortelen en de komkommer en lepel er flink wat van de dressing over.

  3. 3

    Bak het gehakt rul in de pan, vetstof is niet nodig. Blus met de sojasaus. Schep uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Lepel het gehakt over de groentjes. Werk af met de lente-ui en de pindanoten. Werk af met de verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thaise kipsalade met witte- en rodekool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!