Recept

Vistaco’s met kruidendressing en ijsbergsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vistaco’s met kruidendressing en ijsbergsalade. Een lekker gerechtje met lokale vis uit onze Noordzee!

Tip: Wijting is een minder gekende vis, maar hij is goedkoop en leent zich prima om in reepjes te snijden. Die reepjes kun je dan paneren en gebruiken in een klassieke fish & chips of als ‘vis-nuggets’, want zo zien ze er een beetje uit.

 

bereiding
  1. 1

    Snij 1 limoen doormidden en pers ‘m uit. Snij de andere limoen in partjes. Meng de olijfolie met de helft van het limoensap, het gerookt paprikapoeder, de cayennepeper en peper en zout tot een marinade. Snij de vis in repen en laat die 15 minuten marineren.

  2. 2

    Spoel de little gems, droog ze en snij ze in repen. Verwijder de schil en de pit van de avocado en snij het vruchtvlees in plakjes. Rasp de wittekool en de rode biet. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes en hak de helft van de blaadjes fijn.

  3. 3

    Meng in een grote kom de mayonaise met de honing en de rest van het limoensap. Voeg de chilipeper en de gehakte koriander toe. Meng er de wittekool, de rode biet, de maïs en de wortel onder en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Haal de visreepjes uit de marinade en wentel ze door de panko. Bak ze in een pan aan beide kanten krokant. Warm de tortilla’s of taco’s op in een pan, in de oven of op een grill.

  5. 5

    Verdeel wat van de little gem en de koolsalade over de wraps. Verdeel er de stukjes gebakken vis en avocado over en werk af met een lepel zure room en de rest van de koriander. Serveer met een partje limoen en de rest van de little gem, de koolsalade en de zure room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vistaco’s met kruidendressing en ijsbergsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!