Recept

Hamburger pulled duck met sinaasappelsaus en coleslaw

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pulled duck is helemaal hip en overheerlijk. Zeker in combinatie met een sinaasappelsaus en een koolsalade. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak kruiselings ondiepe insnijdingen in de vetlaag van elke eendenborstfilet. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Smelt een klont boter in een koekenpan op een matig vuur. Leg de filets op de velkant in de boter en geef het vlees een goudbruin korstje. Leg de filets in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en gaar 40 minuten in de oven. 

  3. 3

    Meng de rodekool met de wittekool, wortel en koriander. Roer de yoghurt onder de mayonaise en breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Meng de saus onder de groenten.

  4. 4

    Breng het sinaasappelsap met de geraspte schil aan de kook. Roer er de jam onder. Bind de saus eventueel nog met maïszetmeel. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Haal de filets uit de oven, verwijder het vet en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Schep de sinaasappelsaus onder het vlees. 

  6. 6

    Snij de hamburgerbroodjes open, bedruppel beide kanten met olijfolie en leg ze even op een hete grillpan. Beleg elk broodje met de kool-wortelsla en twee flinke lepels pulled duck. Serveer met groentechips. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hamburger pulled duck met sinaasappelsaus en coleslaw

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!