Recept

Lasagne met wittekool en cashewnotenbechamel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vegan lasagne om van te watertanden. Let wel op: de cashewnoten moeten op voorhand 4 uur weken.

bereiding
  1. 1

    Week de cashewnoten 4 uur (of liever nog: een nacht) in water. Giet ze af en mix ze fijn in de blender met de plantaardige melk en de edelgistvlokken. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de linzen beetgaar in water. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Hak de walnoten grof.

  3. 3

    Stoof de ui en knoflook aan in een scheut olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, rode wijn, balsamicoazijn en oregano toe en laat 20 minuten zachtjes stoven. Voeg de linzen en walnoten toe en laat nog 1 minuut mee opwarmen.

  4. 4

    Maak de wittekool schoon en snij ze in reepjes. Stoof ze zacht in een scheutje olijfolie en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Maak laagjes in een ovenschaal van de tomatensaus, wittekool, lasagnebladen en cashewnotenbechamel. Eindig met een laagje cashewnotenbechamel. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat alles 30 minuten garen in de oven.

  6. 6

    Haal de aluminiumfolie weg en zet nog 10 minuten in de oven. Rooster wat cashewnoten in een droge koekenpan en hak fijn. Bestrooi de lasagne met de cashewnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met wittekool en cashewnotenbechamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!