Wittekool-pannenkoekjes met zure room en gerookte zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wittekool-pannenkoekjes met zure room en gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal als lunch of als aperohapje.

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de citroen. Meng de zure room met 1 koffielepel citroenrasp, een snuifje cayennepeper en zout naar smaak. Meng en zet in de koelkast.

  2. 2

    Maak de wittekool heel fijn met een mandoline of in de blender. Snij de lente-ui in fijne ringen. Pel en plet de knoflook. Meng de eieren met de bloem, de wittekool en de lente-ui. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verhit in een pan voldoende olie, lepel 2 hoopjes deeg in de pan, bak 3 minuten op een zachter vuur, draai om en bak nog enkele minuten.

  4. 4

    Bak zo alle pannenkoekjes en serveer ze met stukjes gerookte zalm en zure room. Garneer met extra gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de citroen. Meng de zure room met 1 koffielepel citroenrasp, een snuifje cayennepeper en zout naar smaak. Meng en zet in de koelkast.

  2. 2

    Maak de wittekool heel fijn met een mandoline of in de blender. Snij de lente-ui in fijne ringen. Pel en plet de knoflook. Meng de eieren met de bloem, de wittekool en de lente-ui. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verhit in een pan voldoende olie, lepel 2 hoopjes deeg in de pan, bak 3 minuten op een zachter vuur, draai om en bak nog enkele minuten.

  4. 4

    Bak zo alle pannenkoekjes en serveer ze met stukjes gerookte zalm en zure room. Garneer met extra gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.