Meest recente artikelen

Tzatziki maken: zo doe je het zelf

Mét video

Tzatziki maken: zo doe je het zelf Artikel

Op zoek naar een lekker zomers sausje? Dan raden wij je aan om eens tzatziki te maken! 't Is superfris, makkelijk te maken en je hebt er slechts 4 ingrediënten voor nodig. Dankzij dit stappenplan (mét video) lukt het altijd.

Wil jij graag een frisse tzatziki maken? Goed idee! Deze Griekse dip is heerlijk op een aperoplank, als sausje bij de barbecue of tussen een burger. Bovendien is het makkelijk te maken en veel lekkerder dan een kant-en-klaar sausje uit de supermarkt. Het volledige recept vind je onder de video.

Tzatziki maken: zo doe je het

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.

  1. Schil de komkommer, halveer 'm in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Rasp de komkommer.
  2. Doe de geraspte komkommer in een vergiet en laat goed uitlekken.
  3. Pers de knoflook.
  4. Giet de Griekse yoghurt in een kom en roer alle ingrediënten erdoor. Laat de tzatziki minstens 2 uur staan (in de koelkast) zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

Soms wordt ook nog wat dille of citroensap toegevoegd: maak de tzatziki vooral zoals jij 'm het lekkerste vindt.

 

Waar is tzatziki lekker bij?

In de Griekse keuken is tzatziki een lekker frisse allrounder: lekker bij souvlaki-brochetjes, bij een pita, een stukje gegrilde kip of vis, een Griekse salade… Maar ook bij geroosterde groenten, met pitabrood of rauwe groenten om te dippen, als sausje op een (lams)hamburger

Wil je de recepten hieronder bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen