Recept

Tarama

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tarama of taramosalata is onmisbaar op een Griekse mezzeschotel. De roze dip op basis van viskuit kun je kant-en-klaar kopen, maar met dit recept maak je 'm voortaan zelf.

De kleur van de tarama kan verschillen naargelang de gebruikte viskuit.

bereiding
  1. 1

    Week het broodkruim in water, knijp het uit. Doe het in een hakmolen of foodprocessor.

  2. 2

    Voeg de viseitjes toe, samen met de ui, knoflook, het citroensap en een flinke snuif peper.

  3. 3

    Mix tot een romige pasta en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. De saus wordt dikker.

  4. 4

    Doe de tarama in een kommetje en besprenkel eventueel met nog wat extra olijfolie.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarama

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!