Recept

Kalkoenburger met geraspte courgette en tzatziki

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Slechts 440 kcal per portie!

bereiding
  1. 1

    Hak het kalkoenvlees fijn in de keukenrobot. Maak 1 courgette schoon, haal de zaadlijsten eruit en rasp ze. Bestrooi met zout en laat grondig uitlekken. Knijp het overtollige vocht eruit.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Maak de chilipeper schoon en verwijder de zaadjes. Stoof de knoflook glazig. Meng samen met de uitgelekte courgette onder de kalkoen. Snij de lente-ui, de munt, de dille, het rode pepertje en de koriander fijn. Meng onder de kalkoen en mix samen tot een stevige massa. Vorm 4 burgers van het mengsel en bak ze goudbruin in een scheutje olijfolie.

  3. 3

    Maak de tzatziki. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Rasp 'm. Doe de geraspte komkommer in een vergiet en laat goed uitlekken. Pel en pers de knoflook, spoel en hak de munt. Roer alle ingrediënten door de Griekse yoghurt.

  4. 4

    Spoel de sla en zwier droog. Pluk enkele blaadjes munt en dille. Snij de tweede courgette met de mandoline of spiraalsnijder tot courgetti.

  5. 5

    Snij de broodjes open en beleg met wat tzatziki, sla, enkele blaadjes munt, een kalkoenburger, courgetti, een plukje dille en het hoedje van de burger. serveer met extra tzatziki.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenburger met geraspte courgette en tzatziki

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!