Meest recente artikelen

Maak je eigen slanke sausjes

Even lekker als een roomsaus, als je het ons vraagt

Maak je eigen slanke sausjes Artikel

Eigenlijk weten we best dat het niet ons stukje steak of vis is dat de kilootjes er doet bijkomen, maar de peperroomsaus of wittewijnsaus die we erbij doen. Daarom, 6 slanke sauzen voor bij al je gerechten. Minstens even lekker!

Sauzen uit potjes zijn meestal gigantische dikmakers. Maar dat wil niet zeggen dat je geen saus meer kan eten. Met een beetje moeite maak je je eigen, slanke sausjes die bovendien ook nog eens heel lekker zijn. Met deze 5 tips en 10 recepten kun je zelf aan de slag.

5 tips bij het maken van slanke sausjes

1. Gebruik magere yoghurt in plaats van volle Griekse yoghurt.
2. Gebruik magere groentebouillon in plaats van melk of room om je saus aan te lengen.
3. Gebruik groenten, groenten en nóg groenten. Vooral als je ze eerst roostert in de oven, geven groenten extra smaak, maar heel weinig extra calorieën aan je saus.
4. Maak je eigen klassiekers, zoals bijvoorbeeld zoetzure chilichaus voor bij wokgerechtjes. Met enkele paprika's, rode ui en chilipepertjes maak je die lekker zelf.
5. Gebruik een avocado in plaats van room om je saus te binden. Een avocado bevat wel wat calorieën, maar ook veel goede vetten.

De lekkerste slanke sausjes

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen