Recept

Mini-runderburgers met aubergine, feta, en tzatziki

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze miniburgers maken je barbecue nog gezelliger! 

bereiding
  1. 1

    Verhit de barbecue. Laat de yoghurt even uitlekken. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Bak even op in wat olijfolie en meng door het gehakt, samen met het ei en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Meng alle ingrediënten goed, verdeel in vier porties en vorm er kleine burgers van. Laat even rusten in de koelkast.

  2. 2

    Spoel en rasp de komkommer. Pel het teentje knoflook en snipper fijn. Hak de dille fijn en meng samen met de komkommer, de knoflook en de olijfolie door de uitgelekte Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

  3. 3

    Spoel de rucola en zwier droog. Snij vier dikke plakken van de aubergine en bestrooi royaal met zout. Laat een kwartiertje rusten, spoel af en dep droog. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en leg even op de barbecue.

  4. 4

    Snij de broodjes doormidden, bestrijk met wat olijfolie en leg de helften kort op de grill. Bak beide kanten van de burgers op de hete barbecue, naar smaak.

  5. 5

    Beleg de pistolets met rucola en leg er een burger op. Schik daarop een plakje geroosterde paprika en een plakje aubergine. Brokkel er wat feta over, geef er de tzatziki bij en leg het bovenste helftje van de pistolet erop. Zet vast met een prikker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mini-runderburgers met aubergine, feta, en tzatziki

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!