Recept

Krokante scampispiesjes met mango-komkommersalade en tzatziki

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker fris en snel klaar, deze scampispiesjes. Met het lekker knapperige slaatje scoor je bovendien sowieso bij kinderen die daar normaal niet zo gek op zijn. Het testen waard!

bereiding
  1. 1

    Bereid de gamba's. Pel en pers de knoflook. Maak het chilipepertje schoon en snipper het fijn zonder de zaadjes. Doe de gamba's in een kom en lepel de olijfolie, het citroensap en de knoflook erbij. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten marineren.

  2. 2

    Maak de tzatziki. Pel en pers de knoflook. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer grof, laat even uitlekken en duw het extra vocht eruit. Meng met de gesnipperde kruiden, de knoflook en de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout. Zet koel weg.

  3. 3

    Maak de salade. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Maak de komkommer schoon en snij ‘m in blokjes. Spoel de radijsjes en snij ze in kwartjes. Pel en snipper de rode ui. Meng alle groenten met de gesnipperde peterselie en de dille en lepel er de olijfolie en de rijstazijn onder. Kruid met peper en zout en zet koel weg tot gebruik.

  4. 4

    Prik de garnalen op spiesjes. Verhit een grillpan en gril de spiesjes aan beide kanten goudbruin en gaar. Serveer de spiesjes met het slaatje en de tzatziki.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokante scampispiesjes met mango-komkommersalade en tzatziki

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!