Pannenkoeken met asperges en gerookte zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pannenkoeken met asperges en gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem voor de pannen­ koeken met een snuifje zout, de eieren en melk tot een glad beslag. Laat 30 minuten rusten, doe er dan de gesmolten boter bij.

  2. 2

    Spoel ondertussen de asperges, breek de harde uiteinden eraf. Blancheer 5 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en laat uit­ lekken. Spoel de radijzen, maak schoon en snij in fijne plakjes.

  3. 3

    Spoel de kruiden, schud droog en hak fijn. Roer 1/31⁄3van de kruiden door het pannenkoekenbeslag. Verhit wat olie in een koekenpan en bak dunne pannen­ koeken van het beslag.

  4. 4

    Beleg de pannenkoeken met zalm, radijsjes en groene asperges. Strooi er de rest van de kruiden over. Serveer met een partje citroen. Lekker met kruidenkaas of tzatziki.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem voor de pannen­ koeken met een snuifje zout, de eieren en melk tot een glad beslag. Laat 30 minuten rusten, doe er dan de gesmolten boter bij.

  2. 2

    Spoel ondertussen de asperges, breek de harde uiteinden eraf. Blancheer 5 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en laat uit­ lekken. Spoel de radijzen, maak schoon en snij in fijne plakjes.

  3. 3

    Spoel de kruiden, schud droog en hak fijn. Roer 1/31⁄3van de kruiden door het pannenkoekenbeslag. Verhit wat olie in een koekenpan en bak dunne pannen­ koeken van het beslag.

  4. 4

    Beleg de pannenkoeken met zalm, radijsjes en groene asperges. Strooi er de rest van de kruiden over. Serveer met een partje citroen. Lekker met kruidenkaas of tzatziki.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.