Spiesje met lamsballetjes en pitabrood
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spiesje met lamsballetjes en pitabrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Meng met het lamsgehakt, het ei, broodkruim, de koriander en de peterselie. Kruid met komijn, peper en zout. Rol er balletjes van en prik op spiesjes.

  2. 2

    Gril ze 4 minuten aan elke kant of tot de balletjes goudbruin en helemaal gaar zijn. Rooster de pitabroodjes kort aan beide kanten op de barbecue.

  3. 3

    Spoel de rucola. Spoel de tomaatjes en halveer. Pel de ui en snij in ringen.

  4. 4

    Bestrijk de pitabroodjes met hummus. Beleg met rucola, tomaat en rode-uienringen. Haal de balletjes van de spiesjes en leg ze op de warme broodjes. Werk af met wat verse korianderblaadjes. Lekker met tzatziki of een andere dipsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Meng met het lamsgehakt, het ei, broodkruim, de koriander en de peterselie. Kruid met komijn, peper en zout. Rol er balletjes van en prik op spiesjes.

  2. 2

    Gril ze 4 minuten aan elke kant of tot de balletjes goudbruin en helemaal gaar zijn. Rooster de pitabroodjes kort aan beide kanten op de barbecue.

  3. 3

    Spoel de rucola. Spoel de tomaatjes en halveer. Pel de ui en snij in ringen.

  4. 4

    Bestrijk de pitabroodjes met hummus. Beleg met rucola, tomaat en rode-uienringen. Haal de balletjes van de spiesjes en leg ze op de warme broodjes. Werk af met wat verse korianderblaadjes. Lekker met tzatziki of een andere dipsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.