Meest recente artikelen

14 gerechten waarvoor je het best een antiaanbakpan gebruikt

Bakken zonder risico's!

14 gerechten waarvoor je het best een antiaanbakpan gebruikt Artikel

Een antiaanbakpan is superhandig. Eerlijk, we kunnen een aantal bereidingen niet meer voorstellen zonder. Perfecte omeletten, flinterdunne pannenkoeken, een mager visje… Voor deze 14 gerechten gebruik je het best een antiaanbakpan.

Elke bereiding vraagt om de juiste soort pan. Zo kan je in een antiaanbakpan bakken zonder veel vetstof. De coating zorgt ervoor dat ingrediënten niet aan de bodem blijven kleven.

Wanneer gebruik je het best een antiaanbakpan?

Welke recepten vragen nu precies om een antiaanbaklaag? Vooral kwetsbare ingrediënten hebben baat bij de coating. Eieren, vis en pannenkoeken, bijvoorbeeld. Vis valt makkelijk uit elkaar en plakt dan aan de pan. Een antiaanbakpan is daarvoor dé oplossing. Bovendien hoef je minder olie of boter te gebruiken. Het is dus makkelijk om er een slanke maaltijd in te bereiden.

Voor omeletten, frittata's en tortilla's is de coating zeker een plus. Ook pannenkoeken lukken beter in een antiaanbakpan. Mag de steel van je pan in de oven, dan is dat een extra voordeel. Je schuift de pan in de oven zodat het gerecht daar verder kan garen. Een dikke tortilla hoef je dan niet meer om te draaien.

Maar je kan meer met de pan dan een mooie pannenkoek flippen. Deze 14 smakelijke gerechten komen perfect uit de antiaanbakpan.

14 gerechten voor de antiaanbakpan

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen