Gebakken patatjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gebakken patatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gebakken aardappelen à la Piet Huysentruyt!

Tip van Piet: "Lekker met wat verse kruiden erbij zoals rozemarijn, tijm of salie."

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen (of kook ze in de schil) en snij ze overlangs in tweeën. Kook ze tot ze bijna gaar zijn.

  2. 2

    Giet ze af en laat ze afkoelen. Pel de aardappelen indien je ze met de schil gekookt hebt.

  3. 3

    Neem een antiaanbakpan, zodat de aardappelen niet aan de pan blijven plakken. Bak ze 5 minuten langs elke kant in schuimige boter. Respecteer de 5 minuten en draai de aardappelen niet al na 1 minuut om. Zo voorkom je dat ze in puree uiteenvallen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen (of kook ze in de schil) en snij ze overlangs in tweeën. Kook ze tot ze bijna gaar zijn.

  2. 2

    Giet ze af en laat ze afkoelen. Pel de aardappelen indien je ze met de schil gekookt hebt.

  3. 3

    Neem een antiaanbakpan, zodat de aardappelen niet aan de pan blijven plakken. Bak ze 5 minuten langs elke kant in schuimige boter. Respecteer de 5 minuten en draai de aardappelen niet al na 1 minuut om. Zo voorkom je dat ze in puree uiteenvallen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.