Meest recente artikelen

De juiste pan voor jouw eenpansgerecht

Weinig afwas verzekerd!

De juiste pan voor jouw eenpansgerecht Artikel

Hou jij niet zo van afwassen? Dan zijn éénpansgerechten iets voor jou! Heerlijk, makkelijk en weinig afwas: dat zijn 3 vliegen in 1 klap. Ontdek hier de juiste pannen voor jouw favoriete eenpansgerecht.

Eénpansgerechten zijn overheerlijk en je hebt er bijna geen afwas mee: ideaal voor elke kookliefhebber die af en toe een beetje lui is. Van een vispannetje over ossobuco tot shakshuka: je kunt véél meer doen met 1 pan dan je denkt. Aan de slag!

Een goede pan

Als je een éénpansgerecht maakt, is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste pan voor je gerecht gebruikt. Wij zetten de verschillende pannen op een rijtje.

Braad- en stoofpannen

Niets lekkerder dan een traag gegaarde stoofschotel. Zo'n lekkere schotel comfort maak je natuurlijk het best klaar in een goede braad- of stoofpan. Deze zijn meestal vervaardigd uit gietijzer of een legering van lichtere metalen. Ze houden de hitte goed vast, zodat je stoofschotel lekker lang kan pruttelen op het vuur. Deze pannen hebben meestal een ronde of ovale vorm en zijn vaak verkrijgbaar in vrij grote formaten. Zo kun je er elk stukje (of zeg maar stuk) vlees in bereiden. De pannen zijn vaak vrij duur in aankoop, maar als je ze goed onderhoudt, gaan ze bijzonder lang mee. Een goede investering!

Wok

Hou je van de Oosterse keuken of combineer je graag een lekker stukje vlees met knapperige groenten? Dan is de wokpan iets voor jou! Een wok is een een halfronde, holle pan die wordt gebruikt voor het wokken of roerbakken van gerechten. Dankzij deze bereidingswijze zijn je gerechten snel klaar en verliezen ze weinig vitaminen en voedingsstoffen tijdens het kookproces. Ze worden meestal vervaardigd uit aluminium, gietijzer of roestvrij staal.

Tajine

Nog niet zo populair bij ons, maar wel superlekker zijn tajine gerechten. Een tajine is een stoofpot gemaakt uit aardewerk, die voornamelijk gebruikt wordt in de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keuken. Dankzij zijn puntvormig deksel wordt het verdampte kookvocht teruggeleid naar de schaal waarin de bereiding gaart. Dit in combinatie met de trage garing, zorgt ervoor dat je lekkere, vetarme gerechten verkrijgt. Zeker uitproberen!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Probeer ook deze eenpansgerechten

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen