Meest recente artikelen

Perfecte pannenkoeken, tips voor succes

Nooit meer falen!

Perfecte pannenkoeken, tips voor succes How to's

Pannenkoeken, da’s altijd feest. Met deze tips en tricks kan het gewoon niet mislukken.

  1. Bereid je pannenkoekenbeslag volgens dit basisrecept.
  2. Laat het beslag nadat het gemengd is minstens een uurtje rusten in de koelkast: zo krijg je een gladdere pannenkoek met een betere structuur.
  3. Vervang wat van de melk in het beslag door bier of spuitwater: dat maakt de pannenkoeken lekker luchtig.
  4. Laat de pan goed heet worden en vet ze in voor je er je beslag in schept. Dan is het even zoeken naar de juiste temperatuur om je pannenkoeken te bakken. Laat het beslag stollen: als het bovenaan niet meer vloeibaar is en de randjes bruin beginnen te kleuren, mag je de pannenkoek omdraaien. Bak nog even verder aan deze kant tot hij bruin is. Stapel de pannenkoeken op een bord en dek af met een tweede bord of met aluminiumfolie: zo blijven ze nog een tijdje warm.
  5. Pannenkoeken bak je best in een pannenkoekenpan van gietijzer (Lees hier hoe je een goede pannenkoekenpan herkent). Was de pan nooit af, maar veeg ze na gebruik schoon met huishoudpapier. Heb je zo’n pannenkoekenpan niet in huis, dan is een pan met antiaanbaklaag ook een goede keuze.
  6. Bakken de pannenkoeken snel aan? Draai het vuur een beetje lager en roer een scheut olie of gesmolten boter door je kom met beslag.

Je kan ook altijd naar het filmpje kijken waar we het je stap voor stap voordoen.

Nog vragen over pannenkoeken? Redactrice Sofie beantwoordt ze in onderstaande video

Probeer deze creatieve ideetjes met pannenkoeken

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen