Recept van Sandra Bekkari: Salade van butternut met kikkererwten en granaatappeldressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in stukken, verwijder de schil en de pitjes en snijd in blokjes. Doe de blokjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en leg er de tijm en rozemarijn bij. Kruid met zwarte peper en zout en rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Spoel de kikkererwten en droog ze goed in een verse keukenhanddoek. Bak ze in een antiaanbakpan zonder vetstof en kruid met de ras el hanout en het paprikapoeder.

  3. 3

    Snijd de granaatappel in twee helften. Pers één helft uit in een citruspers en meng 2 el granaatappelsap met 2 el olijfolie, wittewijnazijn en honing. Verwijder de pitten uit de andere helft van de granaatappel.

  4. 4

    4. Rooster de pompoenpitten in een antiaanbakpan zonder vetstof.

  5. 5

    Serveer de postelein met de stukjes butternut, de gebakken kikkererwten en de granaatappelpitjes. Doe er wat dressing over en werk af met de feta en de pompoenpitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!