Meest recente artikelen

Dit zijn de keuken- en tafeltrends voor 2018

Dit brengt 2018 op het vlak van kleuren, thema's, apparaten en accenten

Dit zijn de keuken- en tafeltrends voor 2018 Artikel

Benieuwd welke trends de keukens en tafels zullen veroveren in 2018? Van kookrages tot kleurtips: wij geven je een overzicht en tonnen inspiratie.

Dit gaan we massaal doen

Stijlvol genieten

In 2018 draait aperitieven rond luxe en stijl: een glaasje champagne heeft bijvoorbeeld geen speciale gelegenheid nodig. Het sleutelwoord is puurheid, maar er wordt wel aandacht besteed aan luxueuze accessoires zoals whiskystenen en elegante onderzetters. Ook van je dagelijkse koffie- en theepauze mag je gerust een verwenmoment maken: investeer in simpele maar duurzame theekopjes, -potten en -dozen.

https://www.instagram.com/p/Bbt1qbsnntF/?hl=nl&tagged=champagne

Wijn herontdekken

Of wijn drinken ooit niet populair zal zijn, betwijfelen we, maar in 2018 mag het allemaal een tikkeltje meer zijn. We leren decanteren, proeven en bewaren. De juiste tools helpen je al een heel stuk verder.

Allemaal aan de Sunday roast 

In Groot-Brittannië is het al sinds jaar en dag een bijna heilige traditie, maar in 2018 gaan ook wij aan de Sunday roast. Lees: lekker gebraden vlees, no-nonsense aardappeltjes en lekkere groenten. Daarvoor heb je niet veel meer nodig dan een goede braadpan en wat geduld. Zálig!

Inspiratie halen uit het Midden-Oosten

Zowel op het vlak van koken (enkele recepten vind je hier) als van decoratieve details halen we in 2018 de mosterd bij het Midden-Oosten. Azuurblauw, okergeel en dieprood voegen een vleugje zuiderse romantiek toe aan je keuken, en de rokerige specerijen in je tajine doen heel je huis op 1, 2, 3 héérlijk ruiken.

Deze tinten kleuren je jaar

Goud

In 2018 voel je je ongetwijfeld een koning(in) in de keuken, want dé accentkleur is zonder twijfel goud. Heel chique, en 't past bij alles. Kies voor een paar subtiele accenten of ga voor een gedurfd statement: alles kan, alles mag!

Koper

Naast goud doet ook koper het supergoed volgend jaar. Het geeft een iets warmer accent aan zowel rustieke als strakke keukens.

https://www.instagram.com/p/BbP0ihagVeX/?hl=nl&tagged=copperkitchen

Groen

Niet enkel de spinazie geeft een groen kleurtje aan je aanrecht in 2018: je vindt zowat alle accessoires in deze hippe trendkleur. Zin in fel? Kies dan voor petrolgroen. Hou je meer van ingetogen? Ga dan voor salie. Hoe dan ook zal je helemaal mee zijn!

Blauw

Net als groen is blauw volgend jaar helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest. Alle tinten duiken op, van azuur over hemelsblauw naar intens inktblauw. Je kan er alle kanten mee uit: traditionele zielen kiezen voor Delfts blauwe borden en hippe vogels smelten voor elektrisch blauwe keukenapparaten.

Donkere nuances

Deze thema's doen het goed

Bloemen

Romantische meisjes kunnen in 2018 hun hart ophalen: bloemenpatronen zijn het van het. Behang een accentmuur met bloemenbehang of kies voor subtiele fleurige accenten.

Water en zee

Jaloers op Ariël? Waan je een echte zeemeermin en laat je onderdompelen in een van de meest speelse decoratiethema's van 2018: water en zee. Het geeft je keuken in een wip een zomers sfeertje.

Boeken en letters

Wie zegt dat enkel kookboeken thuishoren in de keuken, heeft duidelijk de trendvoorspellingen voor 2018 nog niet gelezen. Volgend jaar vind je er overal letters, woorden en boodschappen. Veel leesplezier!

(Onbewerkt) hout

Naturelle accenten zijn tijdloos, en houten accessoires blijven het in 2018 erg goed doen. Combineer met lichte kleuren om je keuken modern en fris te houden.

https://www.instagram.com/p/BaX9DBSAh4b/?hl=nl&tagged=woodkitchen

Felle kleuraccenten

Apparaten uit roestvrij staal? Dat hebben we ondertussen wel gehad. Volgend jaar kiezen we massaal voor felgekleurde apparaten om een vrolijke knipoog toe te voegen aan onze keukens.

Apparaten en hebbedingen

Juicers

Gezond leven en eten blijft erg belangrijk in 2018: (slow) juicers zullen het dan ook supergoed doen. Je maakt er snel je eigen gezonde sapjes mee en bewaart daarbij zo veel mogelijk vitaminen. Schol!

https://www.instagram.com/p/BbtMwxHF9iN/?hl=nl&tagged=freshjuice

Spiralizers en andere veggietools

Sandra Bekkari maakte courgetti helemaal hip, en volgend jaar maken we echt van élke groente lekkere sliertjes. Lichter en vrolijker dan gewone pasta.

Instant pots en multifunctionele producten

2018 zal allesbehalve minder druk worden dan 2017. We rennen van hot naar her en het liefst zetten we ook nog elke dag een verse en gezonde maaltijd op tafel. Multifunctionele apparaten zoals instant pots die (bijna) al het werk op zich nemen, worden dan ook razend populair.

Drinkbekers en thermossen

Je koffie of thee meenemen op het openbaar vervoer of in de auto? Yes please! In 2018 zie je iedereen met 'n thermos rondlopen.

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen