Meest recente artikelen

Zin in kip? Voor elke bereiding de juiste pan

Voor het allerbeste resultaat

Zin in kip? Voor elke bereiding de juiste pan Artikel

Kip is superveelzijdig, je kunt er honderdeneen recepten mee bedenken. Maar die maak je natuurlijk niet allemaal in dezelfde pan. Een overzicht.

Kipfilet bakken

Om een stukje vlees te bakken zoals deze kipfilet met dragonsaus, kies je best een pan met dikke bodem en goede warmtegeleiding.

Een kipspiesje grillen

Over welke grillpan je best kiest, vind je meer informatie in dit artikel. Maar zeker is dat deze Aziatische kipspiesjes met ananas goed gebakken zullen zijn in een gietijzeren grillpan.

Een hele kip braden

Echte zondagskost, zo'n gebraden hoevekip met sla, appelmoes en gebakken aardappeltjes! En als je ze klaarmaakt in een aparte pot, blijft ze lekker sappig. Bovendien blijft je oven schoon!

Een kipstoofpot bereiden

Voor een stoofpotje, zoals dit stoofpotje met kip en groenten,  kies je best een pan met dikke bodem die de warmte goed geleidt, zodat alle ingrediënten zachtjes kunnen garen. Gietijzer is hiervoor absoluut het beste materiaal.

Kipblokjes wokken

Voor deze kip in de wok met ananas en gember kun je best een goede wokpan gebruiken. Wokpannen bestaan in verschillende materialen: duurzaam gietijzer, of lichtere metalen, al dan niet met antiaanbaklaag.

Kip pocheren

Deze Thaise gepocheerde kipfilet maak je in een kookpan waar voldoende kippenbouillon in kan. Heb je er eentje met een glazen deksel? Dan kun je het gaarproces in het oog houden zonder het deksel open te doen en warmte te verliezen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen