Meest recente artikelen

Zin in kip? Voor elke bereiding de juiste pan

Voor het allerbeste resultaat

  • Deel dit artikel:
Zin in kip? Voor elke bereiding de juiste pan Artikel

Kip is superveelzijdig, je kunt er honderdeneen recepten mee bedenken. Maar die maak je natuurlijk niet allemaal in dezelfde pan. Een overzicht.

Kipfilet bakken

Zin in kip? Voor elke bereiding de juiste pan 13 Zin in kip? Voor elke bereiding de juiste pan 14

Om een stukje vlees te bakken zoals deze kipfilet met dragonsaus, kies je best een pan met dikke bodem en goede warmtegeleiding. De GreenPan Velvet koekenpan is prima geschikt, bijvoorbeeld. Bovendien heeft deze pan een niet-schadelijke antiaanbaklaag wat het afwassen aanzienlijk vergemakkelijkt. De keramische coating zorgt voor een perfect egaal bakresultaat.

Een kipspiesje grillen

Zin in kip? Voor elke bereiding de juiste pan 12 Zin in kip? Voor elke bereiding de juiste pan 11

Over welke grillpan je best kiest, vind je meer informatie in dit artikel. Maar zeker is dat deze Aziatische kipspiesjes met ananas goed gebakken zullen zijn in deze gietijzeren grillpan van Lava. € 84,95.

Een hele kip braden

Zin in kip? Voor elke bereiding de juiste pan 8 Libelle Lekker Shop Chicken Baker Emile Henry

Echte zondagskost, zo’n gebraden hoevekip met sla, appelmoes en gebakken aardappeltjes! En als je ze klaarmaakt in de Chicken Baker van Emile Henry blijft ze lekker sappig. Bovendien blijft je oven schoon! € 73,95

Een kipstoofpot bereiden

Zin in kip? Voor elke bereiding de juiste pan 7Libelle Lekker Shop stoofpan Iitalla

Voor een stoofpotje, zoals dit stoofpotje met kip en groenten,  kies je best een pan met dikke bodem die de warmte goed geleidt, zodat alle ingrediënten zachtjes kunnen garen. Gietijzer is hiervoor absoluut het beste materiaal. En deze Sarpaneva braadpan van Iittala met afneembaar houten handvat ziet er bovendien ook prachtig uit. Een echte designklassieker! € 205.

Kipblokjes wokken

Zin in kip? Voor elke bereiding de juiste pan 3     Zin in kip? Voor elke bereiding de juiste pan 5
Voor deze kip in de wok met ananas en gember kun je best een goede wokpan gebruiken. Wokpannen bestaan in verschillende materialen: duurzaam gietijzer, of lichtere metalen, al dan niet met antiaanbaklaag. Wij kiezen voor deze Tefal Ceramic Control wokpan met antiaanbaklaag, omdat ze er zo mooi uitziet, omdat ze niet te duur is, omdat ze je afwas bespaart én omdat ze ook geschikt is voor inductiefornuizen. € 32,99.

Kip pocheren

Thaise gepocheerde kipfilet Libelle Lekker Shop kookpan Vienna Fissler

Deze Thaise gepocheerde kipfilet maak je in een kookpan waar voldoende kippenbouillon in kan. Zoals deze Vienna kookpot van Fissler bijvoorbeeld. Dankzij het glazen deksel kun je het gaarproces in het oog houden zonder het deksel open te doen en warmte te verliezen. € 75.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen